• groepsfoto 2022
  • Concerten

Najaarsconcerten 2022

2022/2023 is een bijzonder jaar: het koor bestaat vijftig jaar! We luiden het jubileumjaar in met twee najaarsconcerten: op zaterdag 12 november om 19.30 uur in de PKN-kerk in Best en op op zondag 13 november om 15.00 uur in de Genovevakerk in Breugel. Het wordt een programma met religieuze muziek uit de late renaissance en de barok. Naast werken van bekende componisten als Schütz en Charpentier voeren we twee werken uit van de hier onbekende Giovanni C.M. Clari, een componist uit Pisa en tijdgenoot van Bach. Waarschijnlijk een première in Brabant, en zeker in Son!
    Het koor staat onder leiding van Paul Gieles, en er wordt medewerking verleend door een instrumentaal ensemble en vijf vocale solisten.

Orgelconcert in de Sint Genovevakerk

Op zondag 11 december om 15.00 uur ben je welkom bij de Stichting Orgelkring Vollebregt Orgel Breugel. Wij verlenen medewerking aan hun jaarlijkse orgelconcert. De details worden later ingevuld.

Bachkoralen zingen

Behalve naar ons luisteren kunnen jullie ook met ons meezingen:
    Op zondag 12 maart om 15.00 uur gaan we in de Genovevakerk een middag Bachkoralen zingen, onder leiding van onze dirigent. En iedereen die wil, mag meezingen, het wordt een soort workshop. Jullie kunnen je nu alvast opgeven via e-mail. De toegang bedraagt € 7,50. Daarvoor krijgen jullie ook de bladmuziek toegestuurd. De details volgen later.

Voorjaarsconcert 2023

Op zaterdag 13 mei 2023 om 20.00 uur is ons tweede jubileumconcert in het Vestzaktheater, gevestigd in het Dommelhuis in Son. Het programma staat nog niet vast, maar houd de website in de gaten, daar vind je alle informatie zodra die er is.

Andere jubileumactiviteiten in 2023

We hebben voor het voorjaar van 2023 nog andere activiteiten in petto. Binnenkort is hier meer te lezen!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Recente concerten

22 en 24 april 2022: voorjaarsconcerten in Best en Son: Vreugde en verdriet in de muziek met werken uit van onder meer Monteverdi, Brahms, Schubert en Gershwin. Met medewerking van sopraan Lara Gijbels en aan de piano Martin Kaptein en Maurick Reuser, o.l.v. Paul Gieles.

31 oktober 2021: voor het eerst sinds corona weer een concert, onder leiding van onze nieuwe dirigent Paul Gieles!
    Muziek rond Allerzielen in de Sint Genovevakerk in Breugel. Met werken van onder meer Bach, Gorczycki, Mendelssohn en Rheinberger. Met medewerking van Tannie van Loon op piano en Inge van Grinsven op harp.
    Lees hier het artikel in de Mooi Son en Breugel Krant van 21 oktober, en bekijk hier de foto's van het concert.

Lees hier verder over onze eerdere activiteiten.