dirigent 2021

Dirigent

PAUL GIELES kreeg zijn muzikale basis met vioolspel en zang in Bergen op Zoom, onder andere als lid van Hortus Musicus Religiosus onder leiding van Hans Smout. Tijdens zijn natuurkundestudie aan de TU/e was hij voorzitter van het Eindhovens Studenten Muziekgezelschap en maakte drie jaar lang deel uit van het Nederlands Studenten Orkest. Na zijn studie was hij werkzaam bij Philips Healthcare.
In die periode volgde hij meerdere dirigentencursussen en opleidingen: na de SNK amateur-dirigentenopleiding en dirigentschap bij Vocaal Ensemble ‘Hoighe Donce’ (1991-1998) studeerde hij koordirectie aan het Conservatorium in Tilburg bij Martien van Woerkum en Louis Buskens en dirigeerde van 2001 tot 2004 het Strijps Kamerkoor. In 2006 en 2013 volgde hij de Kurt Thomascursus bij onder anderen Daan Admiraal, Jos van Veldhoven en Adrian Rodriguez van der Spoel.
In het najaar van 2006 startte hij zijn eigen Projectkoor, dat inmiddels elf succesvolle projecten heeft gebracht. Naast het projectkoor was hij tot juni 2012 dirigent van ‘Zingen-voor-je-leven Eindhoven’, een koor voor (ex-)kankerpatienten en hun familieleden. Van 2014 tot 2018 was hij als lid van de programmacommissie en bestuurslid actief bij de Stichting ‘Muziek in de Cathrien’. Na dertig jaar bij Philips Healthcare te hebben gewerkt besloot hij zich volledig aan de muziek te wijden.
Naast het Projectkoor is hij sinds januari 2021 dirigent van het Sons Kamerkoor.