groepsfoto 2017

PERSBERICHT Open Kerkendag Heeswijk-Dinther

Gratis miniconcert met Jesu, meine Freude van J.S. Bach

26 november 2017, St. Servatiuskerk te Dinther en Willibrorduskerk Heeswijk

Op de Brabantse Open Kerkendag zal het Sons Kamerkoor het motet Jesu, meine Freude uitvoeren, begeleid door Axel Wenstedt op klavecimbel en met medewerking van Jos de Hoon, viool.
Op 12 november 2017 voerde het Sons Kamerkoor dit werk succesvol uit ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan. De enthousiaste reactie van het veelkoppige publiek was reden voor het koor om het gehele concertprogramma nogmaals uit te voeren op de Brabantse Open Kerkendag.
In de Servatiuskerk staat het motet Jesu, meine Freude op het programma, in de Willibrorduskerk klinken composities van Lassus, Schütz, Sweelinck, Stanford en De Klerk.
De persoonlijke teksten uit de koralen worden afgewisseld met bijbelpassages. Vertrouwvolle liefdesbetuigingen aan Jezus worden bevestigd door verzen uit de brief van Paulus aan de Romeinen en steken de gelovigen een hart onder de riem.
Het concert in de St. Servatiuskerk begint om 14.00 uur. Rond 14.30 uur is het concert afgelopen. Vanaf 15.00 uur is het koor te beluisteren in de St. Willibrorduskerk te Heeswijk. Meer informatie over het Sons Kamerkoor vindt u via de link Activiteiten.
Ook kunt u het koor onder de kop Opnamen beluisteren.